Actueel

Maandag 25 mrt 2024 Eerste bijeenkomst 3-luik ‘Innovatie en Werkgeverschap’

​Op 21 maart 2024 was het dan zover… de eerste bijeenkomst van de 3-luik ‘Innovatie en Werkgeverschap’, ging van start bij de SVgroup in Rijssen. Na een korte introductie door Jos Kamp van de SV Group, introduceerde Manon Smellink gastspreekster Prof. Dr. Lidewey E.C. van der Sluis. Zij hield een inspirerend betoog over talentmanagement, zuurstofrijk werkgeverschap, goed werknemerschap en het aanwakkeren van het vuur binnen de eigen organisatie en wat daarvoor nodig is.

Vervolgens kregen alle aanwezigen een rondleiding door het pand van de SV Group. Bij terugkomst werd iedereen verdeeld in groepen om verder met elkaar kennis en ervaring te delen. Er zijn diepe en inspiratievolle gesprekken gevoerd op basis van de drie stellingen:
1. Goede managers deugen en durven
2. Beoordelingsgesprekken uit de losse pols zijn levensgevaarlijk
3. Talentmanagement is een strategische mindset

Na veel waardevolle inzichten werd de bijeenkomst afgesloten met een korte terugkoppeling, waarin een conclusie van de groepen werden gedeeld. De lange nazit gaf aan dat het een boeiende bijeenkomst was.

Nogmaals dank aan alle partners die dit mogelijk hebben gemaakt Koninklijke Metaalunie, WIMM , Verenigde Maakindustrie Oost, Overijssels Vakmanschap, Werkplein Twente, OOM opleidings- en ontwikkelingsfonds metaalbewerking, A+O Metalektro, Wij Techniek, Leerwerkloket Twente, Twents Fonds voor Vakmanschap en uiteraard naar SVgroup en Prof. Dr. Lidewey E.C. van der Sluis.

De tweede bijeenkomst van de 3-luik vindt plaats op 18 april a.s. bij Verenfabriek De Spiraal BV met als thema ‘Generaties op de werkvloer’. De derde bijeenkomst zal plaatsvinden op 23 mei bij Brusche Elektrotechniek met als thema 'Hiërarchie, eigenaarschap en leiderschap'. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus meldt je snel aan voor het restant van de ‘3-luik’!

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

Wij maken werk van vrouwen in de techniek!
Nieuws

Wij maken werk van vrouwen in de techniek!

In onze ogen zijn vrouwen met hun creativiteit, communicatie-skills en inlevingsvermogen hét onbenutte potentieel, dat keihard nodig is om maatschappelijke technische uitdagingen te overkomen

Leven Lang Ontwikkelen met het Overijssels Vakmanschap!
Nieuws

Leven Lang Ontwikkelen met het Overijssels Vakmanschap!

We hebben ontzettend veel zin om de komende jaren aan de slag te gaan als 1 van de 5 hubs in dit project om mee te werken aan verschillende LLO oplossingen voor de gebouwde omgeving!

3-luik bijeenkomst 2/3: 'De kracht van generaties op de werkvloer'
Nieuws

3-luik bijeenkomst 2/3: 'De kracht van generaties op de werkvloer'

Bijeenkomst 2/3 van de 3-luik 'Innovatie en werkgeverschap'. Deze bijeenkomst gaat over 'De kracht van generaties op de werkvloer'. Er zijn slechts enkele plekken beschikbaar dus meld je aan!

Maak werk van technisch vakmanschap

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel