Vind jezelf opnieuw uit!

FemTech Ontdek onze 3 technieken om jouw potentieel te benutten!

In onze ogen zijn vrouwen met hun creativiteit, communicatie-skills en inlevingsvermogen hét onbenutte potentieel, dat keihard nodig is om maatschappelijke uitdagingen als de energietransitie en technologische ontwikkeling aan te kunnen gaan. Het aandeel vrouwen op de technische arbeidsmarkt is nu slechts 14%… Bij FemTech vinden we dit percentage veel te laag en daarom maken wij werk van vrouwen in de techniek!

  1. Door E-tours
  2. Door scholing
  3. Door coaching
FemTech

Laat je… …verrassen door een inspiratietour!

FemTech organiseert E-tours langs bedrijven in de techniek. In de bus van de toekomst rijden we je naar de baan van jouw toekomst! Ben jij werkzoekend, flexkracht of toe aan verandering van baan? Stap in en laat je inspireren door de techniek, bouw & infra. Na een rondleiding met werkgevers wil jij misschien wel werk maken van techniek!

Vrouwen in de techniek

Laat je… …kosteloos om-, bij- of herscholen!

Geïnspireerd door onze E-tour? Dan kan FemTech jou om-, bij- en herscholingstrajecten aanbieden. Gesubsidieerd en dus kosteloos! Met dank aan ons netwerk van scholen, opleidingsfondsen, brancheorganisaties, vakbonden en bedrijven. Dit traject is speciaal op jouw ambities en die van het technische bedrijf afgestemd. Samen maken we werk van techniek.

Kosteloos omscholen, bijscholen of herscholen naar de techniek

Laat je… …deskundig coachen en begeleiden!

Wij begeleiden je bij het vinden van een bedrijf dat bij jou past. Vervolgens organiseren wij qua opleiding precies dat wat jij nodig hebt en ondersteunen wij jou in de financiering hiervan. Met deskundige begeleiding leggen we een basis voor jouw professionele toekomst in de techniek en ondersteunen we je bij de eerste stappen die je zet. Een FemTech coach staat voor je klaar!

Als vrouw werken in de techniek

Laat je… …inspireren door Elles!

Na het behalen van haar havodiploma met alle bètavakken in het pakket sloot Elles ook de lerarenopleiding met goed gevolg af. Daarna ging ze aan de slag als natuurkundedocent. Maar in het onderwijs miste ze iets: werken met haar handen. Na het FemTech-traject van scholing, coaching en begeleiding is ze nu meettechnicus in de verspaning en maakt ze onderdelen voor machines!
Bekijk het interview met Elles

Net als Elles nieuwe kansen aanboren?
Contact onze coaches!

Kosteloos omscholen, bijscholen of herscholen naar de techniek

Ben jij werkgever? Met zij-instromers maak je het!

Run jij een bedrijf in de techniek, bouw of infra en wil jij vrouwen ook de kans geven via ons FemTech project voor zij-instromers? Neem contact met ons op en meld je aan!

Aanmelden voor FemTech?
Contact onze coaches!

Als vrouw werken in de techniek
Sleutel aan je toekomst!
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel