Waarom Overijssels vakmanschap? Samen werken aan techniek!

Overijssel wil technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag. Om dat te kunnen doen, is een doorstart van het al succesvol gebleken Overijssels Vakmanschap ingezet. De provincie Overijssel verbindt bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden, technische O&O-fondsen en de regionale ontwikkelfondsen (Twents Fonds voor Vakmanschap, Het Ontwikkelfonds Cleantech Regio en Upgrade Jezelf Regio Zwolle). Met al deze partijen is de ambitie uitgesproken om bij te dragen aan programma’s m.b.t. Leven Lang Ontwikkelen, arbeidsmarkt (instroom en zij-instroom), hybride docenten, wendbaarheid, leercultuur, inclusiviteit, duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling.

Wij subsidieerden om-, bij- en herscholingstrajecten voor de technische arbeidsmarkt middels de inzet van regelingen en mogelijkheden van alle publieke en private partijen, als wel de ‘NL Leert Door’-regelingen (sectoraal maatwerk).

  • Voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden
  • Door om-, bij- en herscholingstrajecten
  • Met ondersteuning van verbindingscoaches
Waarom Overijssels vakmanschap?

Voor wie?

Werknemers en werkzoekenden

Overijssels Vakmanschap richt zich op de vakmensen die al binnen de techniek werken (dit kan overigens ook een ZZP’er zijn). Maar ook voor mensen die nog niet binnen de techniek werkzaam zijn kunnen we ondersteuning bieden in het maken van de overstap naar de technische sector. Daarnaast ondersteunen we technische vakmensen naar de stap richting het onderwijs als instructeur of docent voor 2 dagdelen per week.

Werkgevers

Voor werkgevers bieden wij ondersteuning op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen en Leercultuur-vraagstukken. Ook adviseren wij over de inzet van subsidies en regelingen om scholing mogelijk te maken.

Werkzoekenden en werkenden

Waarmee? Met opleidingsvergoedingen

Het Overijssels Vakmanschap heeft als ambitie om technische vakmensen te ondersteunen in hun opleidingsvraag. Dit doen we door hulp te bieden om de vele subsidiemogelijkheden op het gebied van het creëren van leerculturen, scholing en ontwikkeling, werk naar werk trajecten en (inter)sectorale mobiliteit in te zetten. Doordat wij het overzicht hebben, kunnen we de optimale inzet van publiek en private middelen realiseren.

Opleidingsvergoedingen

Hoe? Door verbindingscoaches

Om jouw technische om-, bij- of herscholing te laten slagen, staat in Overijssel een team van verbindingscoaches voor je klaar. Zij werken nauw samen met verschillende organisaties (brancheorganisaties en uitvoerende instanties). Ze helpen je bij het vinden van het juiste opleidingstraject en de financiering en begeleiden je tijdens dit traject. Ondertussen worden er ook contacten gelegd met de juiste partijen die je kunnen ondersteunen om jouw droombaan in de technische-, bouw- of infrasector te vinden.

Verbindingscoaches

Onze partners Een ijzersterke alliantie

‘NL Leert Door’ (sectoraal maatwerk) Nieuwe vergoedingen

De arbeidsmarkt is volop in beweging, mede door de coronacrisis. Wil jij graag zeker zijn van een technische baan in de toekomst, jezelf ontwikkelen of omscholen richting techniek, bouw en infra? Dan kunnen wij je helpen met scholingstrajecten. Zo zorgen we samen met allerlei partijen op de arbeidsmarkt voor voldoende werk voor iedereen.

Er zijn verschillende aanleidingen om jezelf verder te ontwikkelen. Met een gratis cursus of advies willen het ministerie van Sociale Zaken en de technische brancheorganisaties je daarbij een duwtje in de rug geven.

Als je in Overijssel woont, kun je met een verbindingscoach van Overijssels Vakmanschap in gesprek. Deze helpt jou met het maken van de juiste keuze en welke cursus daar dan bij past. Uiteraard mag je deze cursus dan ook kosteloos volgen.

Kom in contact met een verbindingscoach!
Leer sterke staaltjes techniek

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel