Waarom Overijssels vakmanschap? Samen werken aan techniek!

Overijssel wil juist in deze crisistijd technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag. Om dat te ondersteunen is een doorstart van het al succesvol gebleken Overijssels Vakmanschap ingezet waarbinnen de provincie Overijssel bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O+O fondsen verbindt. Met deze partijen is de ambitie uitgesproken om over de corona-periode heen kijkend, bij te dragen aan programma’s .m.b.t. Leven Lang Ontwikkelen, arbeidsmarkt (instroom en zij- instroom), wenbaarheid, leercultuur, inclusiviteit, duurzame inzetbaarheid en talentontwikkeling.

Wij subsidieerden om-, bij- en herscholingstrajecten voor de technische arbeidsmarkt middels de inzet van regelingen en mogelijkheden van alle publiek en private partijen, als wel de NL leert door regelingen (sectoraal maatwerk).

  • Voor werkzoekenden en werkenden
  • Werkgevers
  • Aankomend hybride docenten
Waarom Overijssels vakmanschap?

Voor wie? Werkzoekenden en werkenden

Overijssels Vakmanschap richt zich op de vakmensen die al binnen de techniek werken (dit kan overigens ook een ZZP’er zijn). Maar ook voor mensen die nog niet binnen de techniek werkzaam zijn kunnen we ondersteuning bieden in het maken van de overstap naar de technische sector. Daarnaast ondersteunen we technische vakmensen naar de stap richting het onderwijs als instructeur of docent voor 2 dagdelen per week.

Werkzoekenden en werkenden

Waarmee? Met opleidingsvergoedingen

Het Overijssels Vakmanschap heeft als ambitie om technische vakmensen te ondersteunen in hun opleidingsvraag. Dit doen we door hulp te bieden om de vele subsidiemogelijkheden op het gebied van het creëren van leerculturen, scholing en ontwikkeling, werk naar werk trajecten en (inter)sectorale mobiliteit in te zetten. Doordat wij het overzicht hebben, kunnen we de optimale inzet van publiek en private middelen realiseren.

Opleidingsvergoedingen

Hoe? Door contactpersonen

Om jouw technische om-, bij- of herscholing te laten slagen, staat er in Overijssel een projectleider voor je klaar. Deze persoon werkt nauw samen met verschillende organisaties (brancheorganisaties en uitvoerende instanties). Zij helpt je bij het vinden van het juiste opleidingstraject, financiering en brengt je in contact met jouw begeleidingspersoon tijdens dit traject. Ondertussen worden er ook contacten gelegd met de juiste partijen die je kunnen ondersteunen om jouw droombaan in de technische-, bouw- of infrasector te vinden.

Arbeidsmarktcoaches

Onze partners Een ijzersterke alliantie

Vouchers - Wij vergoeden jouw technische scholing

Vouchers Wij vergoeden jouw technische scholing

De arbeidsmarkt is volop in beweging, mede door de coronacrisis, wil jij graag zeker zijn van een technische baan in de toekomst, jezelf ontwikkelen of omscholen richting techniek, bouw- en infra. Dan kunnen wij je helpen met scholingstrajecten. Zo zorgen we samen met allerlei partijen op de arbeidsmarkt voor voldoende werk voor iedereen

Een aantal bedrijven zien de orderportefeuille afnemen, een aantal bedrijven moeten in het geheel sluiten en andere bedrijven zien juist kansen en hebben het drukker dan voor de crisis. Medewerkers van deze bedrijven moeten mee in de actualiteit, en dat kan voor iedereen een ander perspectief zijn.

Om bedrijven en haar medewerkers te ondersteunen in deze ontwikkelingen, heeft de provincie Overijssel in samenwerking met de landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O+O fondsen de ambitie uitgesproken om juist in deze tijd technische vakmensen te ondersteunen in hun scholingsbehoefte.

Bekijk onze vouchers
Leer sterke staaltjes techniek

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel