Waarom Overijssels vakmanschap? Samen werken aan techniek!

Overijssel wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Overijsselse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O&O-fondsen. Al die krachten hebben we nu gebundeld in het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging. Daarmee ontwikkelen we gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt in Overijssel beter te laten functioneren.

  • Voor werkzoekenden en werkenden
  • Opleidingsvergoedingen van 1.000,- tot 3.000,- euro
Waarom Overijssels vakmanschap?

Voor wie? Werkzoekenden en werkenden

Overijssels Vakmanschap richt zich op vier specifieke doelgroepen. Werkzoekenden en mensen met een baan buiten de technische sector bieden we scholing aan om vakkennis te verkrijgen. Werknemers in de technische branche stellen we in staat zich bij te scholen en we bieden scholing voor mensen die het onderwijs in willen. Of je nou jong of 55+ bent, voor ons schuilt in iedereen technisch vakmanschap.

Werkzoekenden en werkenden

Waarmee? Met opleidingsvergoedingen

Het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging bestaat uit drie aantrekkelijke vouchers voor technische om-, bij- of herscholing. Liefst ca. 470 vouchers stellen we beschikbaar, zodat ook jouw opleidingstraject (grotendeels) vergoed kan worden. Met 200 van deze vouchers hopen we nieuwe technische vakmensen op te leiden. De overige vouchers zetten we in voor de doorontwikkeling van huidige technische arbeidskrachten.

Opleidingsvergoedingen

Hoe? Door contactpersonen

Om jouw technische om-, bij- of herscholing te laten slagen, staat er per arbeidsmarktregio of branche in Overijssel een contactpersoon voor je klaar. Deze contactpersonen werken bij verschillende organisaties (brancheorganisaties en uitvoerende instanties). Zij werken nauw samen om je te helpen bij de aanvraag van een voucher; ze helpen je bij het vinden van het juiste opleidingstraject en richten samen met jou de begeleiding in tijdens jouw scholingsperiode. Ondertussen leggen ze ook contacten met de juiste partijen en ondersteunen je om jouw droombaan in de technische-, bouw- of infrasector te vinden.

Arbeidsmarktcoaches

Onze partners Een ijzersterke alliantie

Vouchers - Wij vergoeden jouw technische scholing

Vouchers Wij vergoeden jouw technische scholing

Elektromonteur, bouwvakker, lasser of robotprogrammeur. Op weg naar een beter functionerende technische arbeidsmarkt zoeken technische bedrijven in Overijssel vakkrachten in alle soorten en maten. Daarom stelt Overijssels Vakmanschap voor iedere om-, bij- of herscholing ca. 490 vouchers beschikbaar, waarmee ook jouw opleidingstraject (grotendeels) vergoed kan worden. We bieden deze drie vouchers aan:

Bekijk onze vouchers
Leer sterke staaltjes techniek

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel