Waarom Overijssels vakmanschap? Samen werken aan techniek!

Overijssel wil juist in deze crisistijd technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag. Om dat te ondersteunen is een doorstart van het al succesvol gebleken Overijssels Vakmanschap ingezet waarbinnen de provincie Overijssel bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O+O fondsen verbindt. Met deze partijen is de ambitie uitgesproken om voor 31 december 1.000 technische vakmensen te scholen.

Ook nu ontwikkelen we gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten voor de technische arbeidsmarkt zodat de coronacrisis de technische arbeidsmarkt niet belemmert in haar functioneren.

  • Voor werkzoekenden, werkenden en ZZP’ers
  • Opleidingsvergoedingen tot maximaal 1.000 euro!
Waarom Overijssels vakmanschap?

Voor wie? Werkzoekenden en werkenden

Overijssels Vakmanschap richt zich met de opleidingsvouchers met name op de vakmensen die al binnen de techniek werken (dit kan overigens ook een ZZP’er zijn). Maar ook voor mensen die nog niet binnen de techniek werkzaam zijn kunnen we ondersteuning bieden in het maken van de overstap naar de technische sector. Daarnaast ondersteunen we technische vakmensen naar de stap richting het onderwijs als instructeur of docent voor 2 dagdelen per week.

Werkzoekenden en werkenden

Waarmee? Met opleidingsvergoedingen

Het Overijssels Vakmanschap heeft als ambitie om 1000 technische vakmensen te ondersteunen in hun opleidingsvraag. Dit doen we door het aanbieden van opleidingsvergoedingen van maximaal 1.000 euro per persoon, dit is maximaal 500 euro beschikbaar gesteld vanuit provincie Overijssel aangevuld met nog eens hetzelfde bedrag vanuit O+O fonds en/ of werkgever.

Opleidingsvergoedingen

Hoe? Door contactpersonen

Om jouw technische om-, bij- of herscholing te laten slagen, staat er per arbeidsmarktregio of branche in Overijssel een contactpersoon voor je klaar. Deze contactpersonen werken bij verschillende organisaties (brancheorganisaties en uitvoerende instanties). Zij werken nauw samen om je te helpen bij de aanvraag van een voucher; ze helpen je bij het vinden van het juiste opleidingstraject en richten samen met jou de begeleiding in tijdens jouw scholingsperiode. Ondertussen leggen ze ook contacten met de juiste partijen en ondersteunen je om jouw droombaan in de technische-, bouw- of infrasector te vinden.

Arbeidsmarktcoaches

Onze partners Een ijzersterke alliantie

Vouchers - Wij vergoeden jouw technische scholing

Vouchers Wij vergoeden jouw technische scholing

De coronacrisis treft onze maatschappij hard. En daarmee heeft de crisis ook een groot effect op de arbeidsmarkt en iedereen die daarbinnen een plekje heeft.

Een aantal bedrijven zien de orderportefeuille afnemen, een aantal bedrijven moeten in het geheel sluiten en andere bedrijven zien juist kansen en hebben het drukker dan voor de crisis. Medewerkers van deze bedrijven moeten mee in de actualiteit, en dat kan voor iedereen een ander perspectief zijn.

Om bedrijven en haar medewerkers te ondersteunen in deze ontwikkelingen, heeft de provincie Overijssel in samenwerking met de landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O+O fondsen de ambitie uitgesproken om juist in deze tijd 1.000 technische vakmensen te ondersteunen in hun scholingsbehoefte.

Bekijk onze vouchers
Leer sterke staaltjes techniek

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel