Succesverhalen

SAMENWERKING INTERMEDIARS - DIT METAAL

Afgelopen juni heeft Overijssels Vakmanschap een kennissessie georganiseerd voor intermediairs in de Techniek, Bouw & Infra in Twente. Hier hebben we o.a. gesproken over het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. Hoe faciliteer je dit, hoe krijg je je opdrachtgever en werknemer enthousiast? Overijssels Vakmanschap kan daarbij ondersteunen, voor zowel de inhoudelijk ontwikkelvraag, als de belangrijke vraag wie gaat dat betalen? Hieronder een mooi voorbeeld van zo’n ontwikkelvraag uit de praktijk, Harald Pegge aan het woord van DIT Metaal.

Harald: Wij merken bij DIT en Larex Vakpersoneel dat er vanuit onze opdrachtgevers een steeds grotere vraag ontstaat naar het opleiden van vakkrachten. Het opleiden van vakkrachten zien wij al jaren als een belangrijk middel om te kunnen voldoen aan de vraag van onze klanten. Wij ondersteunen onze klanten met de werving van de juiste kandidaat en we ontzorgen onze opdrachtgever tijdens de opleiding.

Het gaat hierbij om het opleiden van o.a. zij-instromers, doorstromers vanuit het VMBO, statushouders maar ook ervaren vakkrachten kunnen zich bij ons altijd bijscholen. De vakkrachten die wij opleiden werken voornamelijk in de sectoren Metaal, Techniek, Bouw en Schilders.

Een mooi voorbeeld daarvan is onze vakkracht Michael Arendsen. Ongeveer een jaar geleden kwam Michael bij ons langs voor een kennismaking. Hij had de BBL-opleiding Eerste Autotechnicus afgerond, maar wilde graag aan het werk in de carrosseriebouw. Na een aantal weken bij één van onze opdrachtgevers te hebben meegedraaid, hebben we besloten Michael aan te melden voor een lascursus MIG MAG. Al snel bleek dat hij veel talent had en hij heeft dan ook binnen no-time niveau 1+2 MIG MIG lassen behaald. In overleg met onze opdrachtgever en Michael hebben wij besloten hem samen verder op te leiden en wij hebben hem aangemeld voor de opleiding Eerste Monteur Mechatronica bij het ROC van Twente/SMEOT. De intentie is dat Michael na zijn opleiding in dienst komt bij onze opdrachtgever.

In dit hele proces heeft Overijssels Vakmanschap ons uitstekend ondersteund. Overijssels Vakmanschap heeft een adviserende rol als het gaat om de duurzaam inzetbaarheid van medewerkers binnen de Metaal en Techniek. Ook komen hierbij de subsidiemogelijkheden aan bod. De contacten met Overijssels Vakmanschap verlopen erg goed, ze schakelen vlot en zijn erg kundig.

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

Jezelf herontdekken, met de eindeloze mogelijkheden in de techniek!
Nieuws

Jezelf herontdekken, met de eindeloze mogelijkheden in de techniek!

Vind jezelf opnieuw uit, met eindeloos veel mogelijkheden in de techniek!

Meer vrouwen in de techniek!
Nieuws

Meer vrouwen in de techniek!

Wij staan voor meer vrouwen in de techniek!

Overijssels Vakmanschap helpt bij uitdagingen in de technische sector
Nieuws

Overijssels Vakmanschap helpt bij uitdagingen in de technische sector

Wij helpen je graag bij de uitdagingen in de technisch sector door verbinding te leggen tussen Overijsselse bedrijven met scholen, landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel