Succesverhalen

RUTGER UIT HENGELO MAAKT EEN CARRIERESWITCH NAAR DE BOUW & INFRA

Wij interviewen Rutger ter over hoe hij deze stap heeft gemaakt en hoe onze arbeidsmarktcoach Bouw & Infra Daphne Schipper hem hierbij heeft geholpen;

Wat heb je hiervoor gedaan:
Ik heb ervaring opgedaan in de horeca als leidinggevende en als laatste, all round operator in de medische chip industrie.

Hoe ben je met de arbeidsmarktcoach Daphne Schipper in contact gekomen:
Via het tv programma “je gaat het maken” werd mijn interesse gewekt. Op de website www.jijgaathetmaken.nl kun je veel lezen en filmpjes bekijken over de mogelijkheden in de Bouw&Infra.

Hoe en waarmee heeft je arbeidsmarktcoach jou geholpen?
De arbeidscoach heeft me geholpen de richting te bepalen hoe ik het best in de bouw aan de slag kon. Met de arbeidscoach heb ik de opleiding techniek bouw & utiliteit uitgekozen zodat ik eerst een goede bouwkundige basis krijg. Tevens heeft de arbeidsmarktcoach mijn subsidieaanvraag opgepakt wat ervoor heeft gezorgd dat de opleiding geheel gefinancierd wordt.

Wie betaalt de opleiding?
De arbeidsmarktcoach is op de hoogte van allerlei subsidiemogelijkheden en voor deze opleiding kwam ik in aanmerking voor een subsidie vanuit de stimuleringsmaatregelen vakkrachten Bouw & Infra.

Wat vind je nieuwe werkgever Arcade Bouw Consult B.V. te Oldenzaal ervan?
De werkgever vindt het mooi dat er zulke initiatieven bestaan. Hij heeft mij aangenomen omdat hij een gedreven iemand zag, die er bewust voor kiest om ervoor te willen gaan.

Hoe gaat het nu met je, een tijdje na de start?
Inmiddels ben ik nu een aantal maanden werkzaam bij Arcade Bouw Consult in Oldenzaal. Hier wordt ik intern door 2 kostendeskundigen opgeleid als calculator. Wij werken aan zeer diverse projecten wat het werk leuk en interessant maakt. De ene dag ben je bezig met het begroten van een villa en de andere keer ben je bezig met de renovatie van een monumentaal pand wat ze willen ombouwen tot hotel.

De combinatie werk en opleiding gaat goed. Op het werk krijg ik een aantal uren in de week de tijd dat ik aan school kan besteden en ik kan er terecht met eventuele vragen.

Welk advies geef je aan mensen die erover denken om over te stappen naar een functie in de bouw & infra?
Neem contact op met de mensen van het Overijsels Vakmanschap of Jij gaat het maken, zij kunnen vanuit hun netwerk en ervaring goed adviseren welke stappen nodig zijn om met de bouw in aanraking te komen.

Laat je tijdens het solliciteren niet afschrikken als je geen bouw-gerelateerde opleiding hebt gevolgd. Zolang jij open staat voor je eigen ontwikkeling daarin zijn er kansen genoeg.

Heb je ook een tip voor werkgevers?
Geef mensen die willen overstappen van werkgebied een kans. Deze mensen zijn vaak gemotiveerder en maken bewust een keuze voor de overstap naar de bouw. Ondanks dat ze misschien nog geen bouwkundige opleiding hebben gevolgd, hebben ze wel de nodige werk- en levenservaring die de meeste schoolverlaters niet hebben.

WIL JE NET ALS RUTGER OOK EEN NIEUWE BAAN MET TOEKOMST IN DE BOUW & INFRA, wij helpen je graag verder en kijken dan samen naar de mogelijkheden, neem contact op via www.overijsselsvakmanschap.nl/contact

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

Jezelf herontdekken, met de eindeloze mogelijkheden in de techniek!
Nieuws

Jezelf herontdekken, met de eindeloze mogelijkheden in de techniek!

Vind jezelf opnieuw uit, met eindeloos veel mogelijkheden in de techniek!

Meer vrouwen in de techniek!
Nieuws

Meer vrouwen in de techniek!

Wij staan voor meer vrouwen in de techniek!

Overijssels Vakmanschap helpt bij uitdagingen in de technische sector
Nieuws

Overijssels Vakmanschap helpt bij uitdagingen in de technische sector

Wij helpen je graag bij de uitdagingen in de technisch sector door verbinding te leggen tussen Overijsselse bedrijven met scholen, landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel