Succesverhalen

OBM Oost wordt getraind m.b.v. het Overijssels Vakmanschap!

OBM Oost zorgt voor de instroom en het opleiden van (nieuwe) medewerkers voor metaalbedrijven. De organisatie is de afgelopen jaren flink gegroeid. Inmiddels is een omvang bereikt waarin verdere groei vooral mogelijk wordt door als team en als individu nóg krachtiger te worden. Met het ontwikkeltraject ‘De kracht van het team vergroten’ wordt een stap in de goede richting gezet.

Tijdens de eerste trainingsbijeenkomst is gekeken hoe de taken nog effectiever onderling verdeeld konden worden, om daarmee als team nóg krachtiger te kunnen opereren. Dat heeft direct al geleid tot enkele veranderingen. Tanja: “Het was een intensieve trainingsdag. We kregen inzicht in onze eigen manier van communiceren, maar ook in die van de ander. Er vielen een heleboel kwartjes op hun plek. Gelukkig konden we als team heel open met elkaar praten over onze sterke punten en de taken waar we meer moeite mee hebben.”

De tweede en de derde trainingsbijeenkomst stonden vooral in het teken van ‘mijn kracht en het teambelang’. Jeanet: “Die bijeenkomsten waren intensief en leerzaam. Je krijgt een nieuwe kijk (andere kijk) op je collega’s.” Maar bij de introductie en de drie trainingen blijft het niet. Tijdens de training hebben alle medewerkers intenties uitgesproken en - gesteund door de collega’s - worden die intenties ook daadwerkelijk uitgevoerd de komende tijd. Jeanet: “De training vormt een goede basis om verder te gaan.”

Ook directeur Gerwin is positief over het trainingstraject: “Optimaal inzicht in elkaars kracht en aandachtsgebieden leiden tot goede inzichten en aandachtspunten die we direct aan konden pakken en optimaliseren.”

De training is mede mogelijk dankzij de scholingsvouchers van Overijssels Vakmanschap.

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

RUTGER UIT HENGELO MAAKT EEN CARRIERESWITCH NAAR DE BOUW & INFRA
Succesverhalen

RUTGER UIT HENGELO MAAKT EEN CARRIERESWITCH NAAR DE BOUW & INFRA

De bouw en infra heeft werk voor je. Bouw mee aan de toekomst van Nederland en die van jezelf. Voor iedereen die overstapt is er wel een baan die past. Lees hier het verhaal van Rutger;

Van goedbetaalde IT-baan naar zonnepanelenmonteur
Nieuws

Van goedbetaalde IT-baan naar zonnepanelenmonteur

Hij had een goedbetaalde IT-baan, nu legt Boudewijn (37) zonnepanelen: ‘Hier word ik gelukkig van’

Enthousiaste Kinan (31) als zij-instromer aan de slag in de Metaal!
Succesverhalen

Enthousiaste Kinan (31) als zij-instromer aan de slag in de Metaal!

Wij kregen via de Gemeente Enschede, de vraag of wij een statushouder afkomstig uit Syrië konden helpen richting een baan in de metaal. Nou dat kunnen wij wel!

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel