Succesverhalen

Het Overijssels Vakmanschap steunt herintreders in opleidingsmogelijkheden

Door verschuiving in de markt ontstond bij Exel Lemele Bouw steeds meer de vraag naar een kopersbegeleider woningbouw, maar van een echte vacature was het nog niet gekomen.

Eén van de contactpersonen van de uitzendbureaus waar Exel zaken mee doet was Hans Tutert. Hans leverde in drukke tijden ondersteunend personeel voor de bouwplaats. Op deze manier is er een prettige band ontstaan tussen Hans en onze P&O-dame Gerie Neef.

Tijdens een telefonisch gesprek vroeg Hans tussen neus en lippen door of Exel intern nog vacatures had, Gerie gaf aan wat er speelde en vroeg Hans de ogen en oren open te houden. Hans heeft dit heel letterlijk genomen en gaf aan dat hij persoonlijk wel interesse had. Van het één kwam het ander en op basis van de ervaringen van en met Hans durfden beide partijen het met elkaar aan.

Hans is een herintreder in de bouwwereld en moest daardoor op gebied van technische ontwikkelingen een flinke inhaalrace doen. Met behulp van de opleidingsvouchers van Overijssels Vakmanschap heeft Hans bij Itannex in Almelo de basistraining Revit gevolgd. De hierbij opgedane kennis kan hij prima inzetten bij de verkoop- en begeleidingsgesprekken met de opdrachtgevers van Exel Lemele Bouw. Aan het eind van dit jaar zal Hans de opgedane ervaring meenemen in de vervolg-trainingen bij Itannex om weer helemaal up to date te zijn.

Hans aan het woord:

Door de crisis in de bouw ben ik uit de bouwwereld geraakt. Natuurlijk was ik blij met een baan als intercedent bij een uitzendbureau maar toch….Familie en bekenden zeggen nu tegen me dat ik helemaal ben opgefleurd door mijn nieuwe baan. Zelf merk ik dat ook!

Ik ben Exel ontzettend dankbaar dat zij mij deze kans bieden, terwijl ik met mijn 57 jaar en enigszins achterhaalde kennis toch niet echt de ideale kandidaat ben. Het opleidingsvoucher komt daarbij prima van pas en geeft ons een mooie opstap om de inhaalslag te gaan maken.

Ik ben blij met deze kans en ga mijn uiterste best doen om er een succesverhaal compleet te maken!

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

Resultaten juni 2020
Nieuws

Resultaten juni 2020

Hieronder in het kort de resultaten binnen het Overijssels Vakmanschap voor de maand juni, de eerste maand na de doorstart.

Priema opnieuw tevreden over inzet Overijssels Vakmanschap
Succesverhalen

Priema opnieuw tevreden over inzet Overijssels Vakmanschap

Priema (Hardenberg) heeft opnieuw gebruik gemaakt van de scholingsvouchers die aangeboden worden door het Overijssels Vakmanschap, en wederom met grote tevredenheid!

Bijscholing voor medewerkers Vinke Isotechniek met hulp Overijssels Vakmanschap
Succesverhalen

Bijscholing voor medewerkers Vinke Isotechniek met hulp Overijssels Vakmanschap

Vinke Isotechniek is één van de eerste organisaties die via het Overijssels Vakmanschap een aanvraag heeft ingediend om haar medewerkers bij te scholen.

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel