Succesverhalen

​Genemuider ‘high potential’ aan de slag met inzet van Overijssels Vakmanschap

Begin maart meldt Niels Visscher (21) uit Genemuiden zich aan via de website van het Overijssels Vakmanschap: "Op dit moment volg ik een master aan de universiteit van Groningen, maar voor mijn gevoel heb ik toch te weinig technische kennis. Hierbij lijkt vooral de infra-kant me een interessante richting. Het lijkt me leuk eens samen te gaan verkennen of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Alvast bedankt!"

Arbeidsmarktcoach Bouw en Infra Jan van Eldik aan het woord:

Online ontmoet ik een slimme jongeman van weinig woorden, een ‘bolleboos’. Niels studeert aan RUG en volgt anderhalf jaar een dubbele master Operations & Supply Chain Management. Hij heeft vorig jaar zes maanden in Newcastle gestudeerd. Het laatste jaar nu maakt hij in Groningen af. Eind januari 2023 hoopt hij af te studeren.

Deze laatste periode besteedt hij aan zijn afstudeeronderzoek. Hij gebruikt deze periode ook om zich verder te orienteren/te verdiepen in zijn loopbaantoekomst. Hij is geïnteresseerd in de infratechniek.

In deze oriënterende fase werd Niels door de arbeidsmarktcoach van informatie voorzien en aan het “huiswerk” gezet. Enerzijds kon Niels zelf contact zoeken met verschillende, door de coach voorgestelde, opleidingsinstituten en informeren naar opleidings- en beroepsmogelijkheden. Anderzijds kon Niels gebruikmaken van het professionele netwerk van onze arbeidsmarktcoach.

Niels werd bij verschillende bedrijven vrijblijvend voorgesteld, waaronder bij Van Gelder (Integrale Projecten). Het duurde niet lang of ‘we hadden beet …..’.

Van Gelder reageerde eigenlijk direct. Niet verwonderlijk natuurlijk in deze tijd van enorme personeelsschaarste. Inmiddels heeft Niels een aantal verkennende gesprekken achter de rug. En met positief resultaat! Niels krijgt een traineeship aangeboden bij Van Gelder. Binnen Van Gelder zal Niels het eerste half jaar parttime beginnen aan zijn traineeship in combinatie met afstuderen om vanaf januari dan fulltime aan de gang te gaan.

Niels Visscher: “Overijssels vakmanschap heeft op een goede en nuchtere manier geholpen om te kijken wat ik nou precies zocht. Via een contact van hen ben ik bij Van Gelder gekomen en daar ben ik ze dankbaar voor. Als je niet weet wat je wilt en de infra lijkt je wat? Dan kan Overijssels Vakmanschap je hier zeker bij helpen”.

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

Jezelf herontdekken, met de eindeloze mogelijkheden in de techniek!
Nieuws

Jezelf herontdekken, met de eindeloze mogelijkheden in de techniek!

Vind jezelf opnieuw uit, met eindeloos veel mogelijkheden in de techniek!

Meer vrouwen in de techniek!
Nieuws

Meer vrouwen in de techniek!

Wij staan voor meer vrouwen in de techniek!

Overijssels Vakmanschap helpt bij uitdagingen in de technische sector
Nieuws

Overijssels Vakmanschap helpt bij uitdagingen in de technische sector

Wij helpen je graag bij de uitdagingen in de technisch sector door verbinding te leggen tussen Overijsselse bedrijven met scholen, landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel