Succesverhalen

Enthousiaste Kinan (31) als zij-instromer aan de slag in de Metaal!

Onze arbeidsmarktcoach Marjon Dreierink gaat een gesprek met hem aan, wat af en toe met moeite gaat, omdat hij nog Nederlands aan het leren is, hij doet de inburgering taalcursus zit en moest toen nog een B1 examen doen. Maar Kinan is erg enthousiast en doet echt zijn best en dat biedt perspectief. Hij geeft zelf aan interesse voor een baan in de metaal en heeft duidelijke voorkeur voor draaien en frezen. Na een rondleiding bij het SMEOT werd zijn enthousiasme alleen maar groter, maar de taal bleef een uitdaging ....

Marjon: "De taal was echt een uitdaging en onvoldoende om hem gelijk in de techniek te kunnen laten starten, het was ook vlak voor de zomer. Dat gaf ons wat tijd en wij hebben Kinan ervan kunnen overtuigen om eerst zelf aan zijn taal te werken en hem hiervoor tips en handvaten gegeven. Als hij in augustus terug zou komen en kon laten zien dat hij echt stappen had gemaakt, zouden wij ook de stap zetten om hem een technische taal training aan te bieden, zodat hij voldoende (technische) taal kennis zou hebben om een voorschakeltraject te kunnen doen. Een behoorlijke uitdaging voor hem, maar doordat wij hem perspectief boden was hij gemotiveerd om hier zelf eerst mee aan de slag te gaan en in augustus kwam hij vol trots in zijn beste Nederlands vertellen dat hij het B1 examen gehaald had en dat hij graag alsnog in aanmerking wilde komen voor het voorschakeltraject verspaning.

Om hem hierin te ondersteunen hebben we via BTR trainingen een één op één technische taaltraining ingezet, tegelijkertijd zijn we aan de slag gegaan met het vinden van een geschikte werkgever. https://www.btrtrainingen.nl/training/functiegerichte-taaltraining-nederlands/

Na een aantal leerzame gesprekken bij diverse bedrijven, waaruit we iedere keer weer positieve leerpunten konden halen, bleek Menzing in Haaksbergen een zeer passende werkgever voor Kinan. Fantastisch dat Menzing (Menzing - Een alternatief voor de OEM (menzing-mem.com) ook de potentie in hem ziet en hem de kans wil geven zijn eerste ervaringen op te doen in de metaalbewerking.

Kinan heeft nog weinig ervaring in de techniek, waardoor het voorschakeltraject verspanen een super mooie mogelijkheid is om de basisbeginselen van het vak te leren."

In dit geval hebben we eerst een werkgever gevonden en gaat hij nu starten met het voorschakeltraject, zodra hij deze na tevredenheid heeft afgerond, beoordelen we of hij kan starten met de volledige draai-/freesopleiding. Stap voor stap bekijken we de mogelijkheden.

Vervolgens is Kinan bij een andere werkgever Frewo in Almelo terecht gekomen, waar hij zich verder kan ontwikkelen en werk dat beter bij hem aansluit.

Dit traject is een mooi voorbeeld van de begeleiding die het Overijssels Vakmanschap biedt, ook over de lange termijn.

We wensen Kinan een mooie en langdurige carrière toe in de techniek en we blijven hem op de voet volgen! 😊

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

Bijeenkomsten: 3-Luik 'Innovatie in Werkgeverschap'
Nieuws

Bijeenkomsten: 3-Luik 'Innovatie in Werkgeverschap'

In de drie themabijeenkomsten willen wij de bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek informeren en inspireren over aantrekkelijk werkgeverschap.

SUCCESVOLLE REGIONALE TECHNIEK BEDRIJVENDAG BIJ LUX038
Nieuws

SUCCESVOLLE REGIONALE TECHNIEK BEDRIJVENDAG BIJ LUX038

Ruim 150 ondernemers en vertegenwoordigers namens onderwijs en overheid kwamen af op de Regionale Techniek Bedrijvendag (RTBD).

Online informatiebijeenkomst hybride techniekopleider
Nieuws

Online informatiebijeenkomst hybride techniekopleider

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Tap eens uit een ander vaatje

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel