Actueel

Donderdag 8 feb 2024 Bijeenkomsten 2024: 3-Luik 'Innovatie in Werkgeverschap'

Met de huidige arbeidsmarktkrapte en minder initiële instroom wordt behoud het nieuwe werven. Hierin speelt werkgeverschap/leiderschap een grote rol: hoe aantrekkelijk en inspirerend ben je als werkgever, hoe trek je nieuw talent aan, hoe belangrijk is opleiden en ontwikkelen voor jou, hoe pas je je werkgeverschap aan op nieuwe doelgroepen, andere wensen van een nieuwe generatie en hoe laat je nieuw personeel goed ‘landen’ in je bedrijf. En hoe stuur je diverse generaties aan op de werkvloer, welke competenties zijn daarvoor nodig en hoe neem je je personeel mee in nieuwe innovaties en maak je ze gezamenlijk eigenaar hiervan?

Om je als ondernemer mee te nemen in de antwoorden op bovenstaande vragen organiseren we drie themabijeenkomsten voor bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek in de regio Twente. Doelstelling is onze bedrijven kennis aan te reiken om wendbaar en toekomstbestendig te zijn in het werkgeverschap gezien de vele uitdagingen die er nu zijn. En vooral met elkaar in gesprek te gaan over deze thema’s en meer.

De drie bijeenkomsten zijn:

 1. Wat is de toekomst van werk? En hoe talent de sleutel tot strategisch succes kan zijn.

  Het 3-Luik 'Innovatie in Werkgeverschap' zet een belangrijke stap voorwaarts met een inspiratiesessie van de Lidewey van der Sluis, oa hoogleraar Leiderschap en Strategisch Talent Management aan Nyenrode Business Universiteit. Lidewey is een bevlogen spreker en vernieuwende denker met inzicht en visie op thema's als ontwikkelingen en trends op de arbeidsmarkt, verantwoord leiderschap, duurzame inzetbaarheid, inspirerend werkgeverschap en verantwoorde werknemerschap. SV Group zal vanuit eigen kennis en ervaring hierop aansluiten.

  Praktische informatie
  Datum : 21 maart 2024
  Tijdstip : 14.45 – 18.30 uur
  Locatie : SV Group, Morsweg 18 Rijssen

 2. Generatieproeverij: 'Ontdek de kracht van generaties op de werkvloer'

  Emiel Nijenhuis, Koffie & bubbels,
  neemt je mee in een generatieproeverij. In deze interactieve sessie krijg je inzicht in de verschillende generaties en de vooroordelen die er leven over de verschillende generaties. Ook krijg je inzichtelijk waar generaties energie van krijgen en waar de energie lekt. Bovendien geeft het je stof tot nadenken over de opvattingen en handelwijzen van de verschillende generaties. En de impact daarvan op o.a. communicatie, samenwerken en leidinggeven. Met flair, speelsheid en humor worden we aan het denken én in beweging gezet. En er is een concrete vertaling naar de praktijk. Verenfabriek De Spiraal zal toelichten hoe zij dit aanpakken.

  Praktische informatie
  Datum : 18 april 2024
  Tijdstip : 14.45 – 18.30 uur
  Locatie : Verenfabriek De Spiraal, Metaalstraat 9 Haaksbergen


 3. Van hiërarchie naar eigenaarschap; wat vraagt dit van jouw leiderschap?

  Anke van Luijt van Anke van Luijt Coaching gaat in op diverse leiderschapsstijlen. Interactief ontdekken wat eigenaarschap inhoudt door met humor en energie wetenschappelijke onderbouwingen met thema's als authenticiteit, psychologische veiligheid, dienend leiderschap en invloed te vertalen in praktische en direct toepasbare tools. Wie dien jij eigenlijk? Jezelf of je mensen en de organisatie? Brusche Elektrotechniek deelt eigen expertise en ervaring op dit thema.

  Praktische informatie
  Datum : 23 mei 2024
  Tijdstip : 14.45 – 18.30 uur
  Locatie : Brussche Elektrotechniek, Twentepoort West 29 Almelo

Voor wie zijn de bijeenkomsten?
Directie en managers van bedrijven in de maakindustrie, installatietechniek die zich bezig houden met deze vraagstukken binnen het bedrijf. HR-eindverantwoordelijken op deze thema’s zijn ook welkom.

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan voor de gehele reeks via Agena bijeenkomsten.
Na aanmelding rekenen wij wel op je aanwezigheid vanwege de te maken kosten.


Overijssels Vakmanschap (samenwerking sociale partners en O&O-fondsen in de maakindustrie, installatietechniek en bouw/infra), Arbeidsmarktregio Twente, Leerwerkloket Twente, Verenigde Maakindustrie Oost, WIMM, Koninklijke Metaalunie, Techniek Nederland, de O&O-fondsen OOM, A+O Metalektro en Wij-Techniek en IKBINDR Twents Fonds voor Vakmanschap.

Actueel en succesverhalen Blijf op de hoogte

Bijeenkomsten: 3-Luik 'Innovatie in Werkgeverschap'
Nieuws

Bijeenkomsten: 3-Luik 'Innovatie in Werkgeverschap'

In de drie themabijeenkomsten willen wij de bedrijven in de maakindustrie en installatietechniek informeren en inspireren over aantrekkelijk werkgeverschap.

SUCCESVOLLE REGIONALE TECHNIEK BEDRIJVENDAG BIJ LUX038
Nieuws

SUCCESVOLLE REGIONALE TECHNIEK BEDRIJVENDAG BIJ LUX038

Ruim 150 ondernemers en vertegenwoordigers namens onderwijs en overheid kwamen af op de Regionale Techniek Bedrijvendag (RTBD).

Online informatiebijeenkomst hybride techniekopleider
Nieuws

Online informatiebijeenkomst hybride techniekopleider

Online bijeenkomst informatie hybride techniekopleider 1 juni 2023 van 11.00-12.00 uur

Maak werk van technisch vakmanschap

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel