Veelgestelde vragen Antwoorden op maat

Als Overijssels Vakmanschap jou heeft geïnspireerd, kunnen we ons heel goed voorstellen dat er de nodige vragen bij je leven. Daarom vind je op deze pagina de vragen die bij ons het meest gesteld worden.

Algemeen (3)

Kom ik aanmerking voor een voucher?

De voucher is voor alle mensen die wonen of werken in de provincie Overijssel en die voldoen aan de criteria. Bekijk hier of jij hieraan voldoet »

Wordt mijn aanvraag op volgorde van binnenkomst behandeld?

In eerste instantie wel. Maar vanuit die monitoring houden we ook in de gaten of er balans zit in de verdeling over de drie vouchers. Mochten bepaalde vouchers weinig aangevraagd worden, kan de stuurgroep in een later stadium nog bepalen deze door te schuiven naar een andere doelgroep.

Wat gebeurt er als ik een opleiding wil volgen die meer dan 1.000 euro kost?

Dan kun je via de opleidingsfondsen een aanvullende aanvraag doen voor je opleidingskosten. Wij helpen je graag met het in contact komen.

Vouchers (1)

Moet ik alle bedragen altijd EXCLUSIEF BTW vermelden?

Ja.

Werkwijze (7)

Heeft een opleidingstraject een maximum doorlooptijd?

Op zich zit er aan geen enkel opleidingstraject een maximum doorlooptijd. Wel is het zo dat alleen de kosten die je voor 31 december 2020 maakt worden vergoed, mits je aan kunt tonen deze kosten daadwerkelijk gemaakt te hebben.

Hoe verloopt het proces van facturering?

Na akkoord van de aanvraag, ontvangt de aanvrager een declaratieformulier dat ingevuld dient te worden. Dit ingevulde declaratieformulier stuur je MET een kopie factuur terug naar info@overijsselsvakmanschap.nl. Na binnenkomst wordt het betalingsverzoek zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 6 weken, afgehandeld.

Is er een maximum gekoppeld aan het aantal aanvragen voor opleidingen bij één bedrijf?

Ja. Elke werkgever mag gebruik maken van maximaal 25 kandidaten met een voucher.

Worden vouchers ingezet als ik via een uitzendconstructie werk?

Dat kan, mits er sprake is van een detacheringsovereenkomst in plaats van een uitzendovereenkomst.

Komt een niet-technische opleiding ook in aanmerking voor vergoeding?

Ja. Voorwaarde is dat je binnen een technische organisatie werkt (mag ook een niet-technische functie zijn) of dat je in het geval van een technische opleiding je opleiding kan volgen binnen een technische organisatie.

Als werkzoekende begin ik niet aan een opleiding als ik niet zeker weet of deze (gedeeltelijk) betaald wordt. Wat is de doorlooptijd van aanvraag tot beoordeling en wel/niet akkoord?

De doorlooptijd is na ontvangst twee weken.

Als ik tijdens mijn opleiding uitval of afhaak, wordt mijn opleiding dan ook nog vergoed?

Ja. Als je kan aantonen dat je opleidingskosten hebt gemaakt, vergoeden we deze. Een diploma of certificaat vormen geen eis.

Partners (2)

Kunnen deelnemers in beroepen die niet door partners vertegenwoordigd zijn een voucher aanvragen?

In beginsel is het actieplan opengesteld voor iedereen in de technische branche.

Hoe verloopt het proces van facturereing?

Na akkoord van de aanvraag, ontvangt de aanvrager een declaratieformulier dat ingevuld dient te worden. Dit ingevulde declaratieformulier stuur je MET een kopie factuur terug naar info@overijsselsvakmanschap.nl. Na binnenkomst wordt het betalingsverzoek zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 6 weken, afgehandeld.

Vouchers - Wij vergoeden jouw technische scholing

Vouchers Wij vergoeden jouw technische scholing

De arbeidsmarkt is volop in beweging, mede door de coronacrisis, wil jij graag zeker zijn van een technische baan in de toekomst, jezelf ontwikkelen of omscholen richting techniek, bouw- en infra. Dan kunnen wij je helpen met scholingstrajecten. Zo zorgen we samen met allerlei partijen op de arbeidsmarkt voor voldoende werk voor iedereen

Een aantal bedrijven zien de orderportefeuille afnemen, een aantal bedrijven moeten in het geheel sluiten en andere bedrijven zien juist kansen en hebben het drukker dan voor de crisis. Medewerkers van deze bedrijven moeten mee in de actualiteit, en dat kan voor iedereen een ander perspectief zijn.

Om bedrijven en haar medewerkers te ondersteunen in deze ontwikkelingen, heeft de provincie Overijssel in samenwerking met de landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O+O fondsen de ambitie uitgesproken om juist in deze tijd technische vakmensen te ondersteunen in hun scholingsbehoefte.

Bekijk onze vouchers
Leer sterke staaltjes techniek

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel