Veelgestelde vragen Antwoorden op maat

Als Overijssels Vakmanschap jou heeft geïnspireerd, kunnen we ons heel goed voorstellen dat er de nodige vragen bij je leven. Daarom vind je op deze pagina de vragen die bij ons het meest gesteld worden.

Algemeen (3)

Kom ik aanmerking voor een voucher?

De voucher is voor alle mensen die wonen of werken in de provincie Overijssel en die voldoen aan de criteria. Bekijk hier of jij hieraan voldoet »

Wordt mijn aanvraag op volgorde van binnenkomst behandeld?

In eerste instantie wel. Maar vanuit die monitoring houden we ook in de gaten of er balans zit in de verdeling over de drie vouchers. Mochten bepaalde vouchers weinig aangevraagd worden, kan de stuurgroep in een later stadium nog bepalen deze door te schuiven naar een andere doelgroep.

Wat gebeurt er als ik als werkzoekende een opleiding wil volgen die meer dan € 3.000 kost?

Dan kun je via de opleidingsfondsen een aanvullende aanvraag doen voor je opleidingskosten.

Vouchers (2)

Moet ik alle bedragen altijd inclusief BTW vermelden?

Ja, de bedragen voor de vouchers zijn inclusief BTW. Daarom moet je ze ook altijd inclusief BTW vermelden.

Wat moet ik doen als ik de waarde van de voucher niet in kan vullen?

Als er gevraagd wordt om een bedrag, kan je in dat veld geen tekst invullen. Zet hier dan een 0 neer. Ook als een veld niet van toepassing is, kies je voor deze oplossing.

Werkwijze (9)

Heeft een opleidingstraject een maximum doorlooptijd?

Op zich zit er aan geen enkel opleidingstraject een maximum doorlooptijd. Wel is het zo dat alleen de kosten die je voor 31 december 2019 maakt worden vergoed, mits je aan kunt tonen deze kosten daadwerkelijk gemaakt te hebben.

Is er een maximum gekoppeld aan het aantal aanvragen voor opleidingen bij één bedrijf?

Ja. Elke werkgever mag gebruik maken van maximaal tien kandidaten met een voucher.

Als de kosten van mijn opleiding hoger zijn dan de vergoeding die Leve(n)lang Overijssels Vakmanschap biedt, factureert de opleidingsinstantie dan het restant van de factuur aan mijn huidige werkgever?

Dit klopt. De opleidingsfondsen kunnen echter kijken of er nog aanvullende subsidiemogelijkheden bestaan waar je gebruik van kunt maken. Bespreek dit bij de aanvraag van je voucher.

Worden vouchers ingezet als ik via een uitzendconstructie werk?

Dat kan, mits er sprake is van een detacheringsovereenkomst in plaats van een uitzendovereenkomst.

Komt een niet-technische opleiding ook in aanmerking voor vergoeding?

Ja. Voorwaarde is dat je binnen een technische organisatie werkt (mag ook een niet-technische functie zijn) of dat je in het geval van een technische opleiding je opleiding kan volgen binnen een technische organisatie.

Bestaan er eisen betreffende de contractduur die ik aangeboden krijg na een opleiding die Overijssels Vakmanschap mogelijk gemaakt heeft?

Nee. Maar het moet natuurlijk wel gaan om een duurzame plaatsing. Bij voorkeur rechtstreeks bij de werkgever en niet via een uitzendovereenkomst.

Als werkzoekende begin ik niet aan een opleiding als ik niet zeker weet of deze (gedeeltelijk) betaald wordt. Wat is de doorlooptijd van aanvraag tot beoordeling en wel/niet akkoord?

De doorlooptijd is na ontvangst twee weken.

Hoe verloopt het proces van facturering?

Na akkoord ontvangt jouw opleidingsinstantie een bericht dat de aanvraag akkoord is en dat hij kan facturen. Het factuurverzoek wordt per omgaande afgehandeld.

Als ik tijdens mijn opleiding uitval of afhaak, wordt mijn opleiding dan ook nog vergoed?

Ja. Als je kan aantonen dat je opleidingskosten hebt gemaakt, vergoeden we deze. Een diploma of certificaat vormen geen eis.

Partners (1)

Kunnen deelnemers in beroepen die niet door partners vertegenwoordigd zijn een voucher aanvragen? Denk bv aan fietsenmaker, ICT bedrijven en de mobiliteitsbranche.

In beginsel is het actieplan opengesteld voor iedereen in de technische branche. Individuele aanvragen voor een fietsenmaker, ICT bedrijf, procesoperator, etc worden in behandeling genomen. OOMT is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf. Het bestuur van dit fonds nam het besluit dat ze aanhaken bij het plan Overijssels Vakmanschap.

Vouchers - Wij vergoeden jouw technische scholing

Vouchers Wij vergoeden jouw technische scholing

Elektromonteur, bouwvakker, lasser of robotprogrammeur. Op weg naar een beter functionerende technische arbeidsmarkt zoeken technische bedrijven in Overijssel vakkrachten in alle soorten en maten. Daarom stelt Overijssels Vakmanschap voor iedere om-, bij- of herscholing ca. 490 vouchers beschikbaar, waarmee ook jouw opleidingstraject (grotendeels) vergoed kan worden. We bieden deze drie vouchers aan:

Bekijk onze vouchers
Leer sterke staaltjes techniek

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyklaring »
* = verplicht
Een ogenblik geduld…
Overijssels Vakmanschap

Gezamenlijk actieplan van de technische branches in Overijssel